Maison Antoine beste frituur

Maison Antoine beste frituur

Igor en Antonio zijn trots op de overwinning. Foto: dbb

Etterbeek -

Maison Antoine op het Jourdanplein is uitgeroepen tot de beste frituur van Brussel. De zaak kreeg een reuzenfrietzak cadeau.

De wedstrijd werd georganiseerd in het kader van Brusselicious 2012, het Brussels jaar van de gastronomie. Dat het publiek Maison Antoine uitkoos, is geen verrassing. De Amerikaanse krant The New York Times beschreef de zaak in Etterbeek ooit als de frituur met ‘the best French fries in the world.' Een opsteker voor de familie Desmet, de deuren 65 jaar geleden opende. De frietkiosk was toen een première in België. Het is intussen de derde generatie met Christine, Pascal en Thierry die Maison Antoine uitbaat. De uitbaters troffen we gisteren niet aan, wel de twee trotse werknemers Igor Pais en Antonio Del Vecchio.

‘Wij bakken ons verse frieten in rundsvet, zoals het hoort. En je krijgt hier een uitstekende dienst', verklaren ze het succes. De frituur is vooral bekend bij ambtenaren van de Europese instellingen, die maar enkele honderden meters verderop gevestigd zijn. ‘Iedere nationaliteit heeft zijn voorkeur', weten Igor en Antonio. ‘De Belg, die heeft graag een curryworst, cervela of boulette bij zijn frieten. Maar Nederlanders zullen veel vaker kroketten en bitterballen vragen. De Duitsers herkennen we ook meteen: die willen altijd drie sauzen. En dan heb je de Engelsen nog. Een hamburger en frieten met pickles is bijna hun standaardbestelling.'

Als beloning voor hun overwinning, kregen de uitbaters een reuzenfrietzak op een staander. Een troost misschien voor wie zijn frieten liever elders in Brussel eet: van de naar schatting 223 frituren in Brussel, schreven er zich maar 19 in voor de wedstrijd.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio