Angel Vicioso ontkent betrokkenheid bij dossier-Fuentes

Angel Vicioso ontkent betrokkenheid bij dossier-Fuentes

Foto: PN

De Spaanse wielrenner Angel Vicioso (Katusha) heeft vrijdag in het proces tegen dopingarts Eufemiano Fuentes als getuige verklaard dat hij nooit bloedtransfusies gekregen heeft van de Spaanse arts.

'Ik bezocht Fuentes tussen 2004 en 2006, toen ik bij Liberty Seguros onder contract lag. Maar dat waren gewone consultaties', verklaarde Vicioso. Tussen 1999 en 2002 reed hij overigens voor Kelme, waar Fuentes toen als ploegdokter aan de slag was.

'Ik zocht hem op wegens een knieblessure die ik opliep bij een valpartij tijdens de Ronde van Frankrijk. Ik kende hem nog van vroeger en dacht dat hij me wel kon helpen. Van bloedtransfusies was dus geen sprake', vertelde Vicioso tijdens een videoconferentie.

Toen de Spanjaard geconfronteerd werd met trainingsschema's die op zijn naam staan en waarop er verwijzingen naar het dopingprogramma van Fuentes genoteerd staan, ontkende de renner de schema's ooit gezien te hebben. Vicioso is dan weer wel bereid om DNA af te staan om dat te kunnen vergelijken met de zakken bloedplasma die in 2006 in de appartementen van Fuentes in beslag werden genomen.

De 35-jarige Angel Vicioso werd woensdag door zijn wielerploeg Katusha voorlopig geschorst, nadat de renner dinsdag niet kwam opdagen om te getuigen in het proces tegen Fuentes. Vicioso riep toen gezondheidsredenen in.

Corrigeer

MEER NIEUWS