Villa32 volwaardige stek voor Mechelse jongeren

De nieuwe radiostudio van Project Wolf werd meteen ingewijd. Ook burgemeester Somers kwam een kijkje nemen. Foto: vdd

Mechelen -

Villa 32, het centraal ankerpunt voor de Mechelse Jeugd werd dit weekend geopend door burgemeester Somers en Schepen voor de Jeugd Geypen. Grote publiekstrekker was de radiostudio waar project Wolf vanaf volgende week zal uitzenden.

De creatieve bende van de jeugddienst is sinds kort verhuisd naar de Hanswijkstraat 32 waar het zijn stek kreeg net naast de lokalen van de artistieke jongerenwerking H30. ‘We hebben de nieuwbouw Villa32 genoemd, omdat het net als een echte villa uit verscheidene kamers bestaat die elk een andere invulling kregen', zegt diensthoofd van de jeugddienst Herman Beyens. ‘Het is een beeld dat alles kan verbinden', zegt schepen Greet Geypen.

De nieuwe stek van de jeugddienst werd officieel ingehuldigd door burgemeester Somers, schepen Geypen, de kinderburgemeester Salma Abray en alle aanwezigen die met jeugdwerk bezig zijn. Vanaf 10 uur smulde iedereen van een heerlijke ochtendbrunch en kon je rondneuzen in de kamers van dit moderne gebouw. De opening werd opgeluisterd door een live band en voor de kinderen was er animatie.

Tien aanwezigen kregen bovendien een stukje van de speciale verjaardagstaart die Villa32 voor haar drie jaar aanwezigheid op Facebook en 20.000 volgelingen had laten aanrukken. Salma Albray mocht de namen van de gelukkige eters uitloten.

Bijzonder veel interesse ging er naar de medewerkers van Project Wolf wiens uitzending extra in de belangstelling stond. ‘We hebben een speciale show gemaakt in het kader van dit evenement, maar vanaf volgende week zullen we elke zaterdag uitzenden', zeggen presentator Jasper Kuylen van FAQ (Frequently Asked Questions). ‘We lossen alle vragen op van luisteraars en willen alles uitproberen wat luisteraars ons vragen. Vragen die zeker aan bod komen zijn: wat is de perfecte ochtendcocktail en hoe kun je zo snel mogelijk zo veel mogelijk pannenkoeken eten.'

Burgemeester Somers stelde dat hij met Villa32 een plaats had gecreëerd waar de jongerencultuur en alle subculturen ruim aan bod kunnen komen. Recent heeft project H30/Villa32 al de publieksprijs ‘Thuis in de Stad' in de wacht gesleept voor de innovatieve manier waarop dit een antwoord biedt op maatschappelijke uitdagingen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio