Feesteditie lokt honderden bezoekers naar Mechelen

‘Cuvée van de Keizer' Brouwdag groot succes

‘Cuvée van de Keizer' Brouwdag groot succes

Meer dan 400 bezoekers kwamen proosten op de verjaardag van de keizer. Foto: vdd

Mechelen -

De feesteditie voor de ‘Cuvée van de Keizer' Brouwdag was een groot succes. Meer dan 350 bezoekers hadden zich ingeschreven voor een bezoek aan de ambachtelijke brouwerij Het Anker en dronken op de geboortedag van keizer Karel.

Sinds 1999 herdenkt brouwerij Het Anker de geboortedag van Keizer Karel met een open brouwdag waarop de Cuvée van de Keizer wordt gebrouwen. Aangezien het dit jaar voor de vijftiende keer gebeurde, maakte Het Anker er een feesteditie van. Inschrijven was de boodschap. Door het koude weer en de sneeuw hadden alleen de echte fans zich buiten aan de kraampjes gewaagd. Wie nog wilde nagenieten van een lekker glas had zich binnen genesteld. Zo ook de zes dames van de familie Deriemaecker uit Ronse. ‘We hebben net een rondleiding gekregen door de brouwerij en proeven nu van het brouwsel', zegt Nadine. ‘Het was erg interessant.'

Naast om het uur een rondleiding met dertig personen doorheen de brouwerij terwijl het hele proces van naaldje tot draadje werd uitgelegd, waren er ook de keizer Karel-wandelingen met een stadsgids, workshops en de talrijke degustaties. ‘Speciaal vandaag konden mensen ook vorige jaargangen van de Cuvée van de Keizer proeven en exclusief ook oudere versies', benadrukt persverantwoordelijke Els Van Itterbeeck.

Bij de degustaties kwam Het Anker bijzonder creatief uit de hoek en serveerde ossestaartbiersoep met Gouden Carolus Tripel, worsten waarin bier werd toegevoegd en kaasfondue met bier. Daarnaast kon je ook proeven van Mechelkorn, een brood gebakken met mout dat in de brouwerij werd gebruikt.

In primeur werd de brouwerskaas met Gouden Carolus Tripel aan het publiek voorgesteld. Deze brouwerskaas kwam tot stand met de ambachtelijke kaasmakerij De Moerenaar uit Veurne en kaasmeester Harry Schockaert. Schockaert had voor de gelegenheid een kaasplank gemaakt met kazen die perfect passen bij een Cuvée van de Keizer.

Ter ere van de verjaardag van de keizer serveerde Het Anker in de namiddag een reuzegrote verjaardagstaart die ze uitdeelden aan de bierliefhebbers en aanwezige bezoekers. Voor de stad was er een speciaal presentje: een fles gouden Carolus Cuvée van de keizer. Meer dan 400 bezoekers deelden in de feestvreugde.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio