Toekomst werknemers IJsboerke morgen gekend

Toekomst werknemers IJsboerke morgen gekend

Het personeel krijgt morgen toelichting bij het bereikte akkoord rond de overname. Foto: pkk

Tielen -

Roomijsfabrikant IJsboerke blijft bestaan. In een slopende ondernemingsvergadering werd zaterdagochtend om half zes een akkoord bereikt.

Rond de overname van ijsroomfabrikant IJsboerke – het levenswerk van Staf Janssens uit Tielen bij Kasterlee – is na een hele nacht vergaderen zaterdagochtend om 5.30 uur een akkoord bereikt. Dat akkoord wordt morgen toegelicht in een personeelsvergadering. Daarna moet elke werknemer – ook de mensen van de huis-aan-huisverkoop – zijn keuze bekendmaken.

‘Ik heb geleerd niet te snel meer hoera te roepen', reageerde een werkneemster behoedzaam. ‘Ik wacht af wat ik dinsdag te horen krijg.'

De doorstart in Tielen is verzekerd, maar de afdeling ‘home vending' wordt over enkele maanden in zijn geheel overgedragen aan een ‘marktspecialist'.

Voorts behelst het akkoord een afvloeiregeling voor wie moet vertrekken. Wie moet inleveren op de huidige loon- en arbeidsvoorwaarden, kan zelf kiezen om te vertrekken. De ontslagronde wordt opgestart na de goedkeuring door de bevoegde instanties, ten vroegste op 1 maart. Een aantal functies die vallen onder de vrijwillige ontslagregeling (of gedwongen indien de vooropgestelde quota niet worden gehaald) vervalt op 1 maart.

Vakbondsafgevaardigde Dirk Verhaegen (ACV) blijft de overname een trieste zaak vinden voor de tewerkstelling in de Kempen. Hij leeft mee met wie ontslagen wordt en hoopt dat wie blijft, een eerlijke toekomst krijgt bij de nieuwe baas.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio