Lode Fardeau overleden

Lode Fardeau overleden

Lode Fardeau. Foto: rds

Asse/Essene/Brussel -

In Essene vond zaterdag de uitvaart plaats van Lode Fardeau. In Asse en de ruime regio was hij tientallen jaren een gekende accordeonist.

Fardeau, geboren in Sint-Agatha-Berchem in 1929, komt uit een familie van uitgeweken Brusselse Vlamingen. Hij woonde vele jaren op Zittert. Louis maakte jaren deel uit van het cabaretgezelschap van Renaat Grassin ('t Ketje) met wie hij samen het Vlaamse land doorkruiste.

Als goede vriend van Eugeen Van den Broeck stond hij mee aan de wieg van de Hop- en Bierfeesten, de voorloper van de Hopduvelfeesten, maar als accordeonist was hij in Asse en daarbuiten op heel wat feesten present. Fardeau speelde tevens mee in folkloristische Breugelfanfare van Walfergem.

Nog maar enkele weken geleden speelde hij de muziek in bij de film over Manke Fiel die Johan Stoefs momenteel afwerkt. In Asse gold Fardeau ook als een kenner van het tramverleden. Hij was actief Vlaamsgezind. In Affligem, waar hij al een tiental jaar woonde, zat hij tot 2011 in het bestuur van Vlaams Belang. Lode Fardeau werd 83.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio