Twintiger stond op punt te trouwen met dochter van Leo Delcroix

Uitgeweken Limburger verongelukt in Aarschot

Uitgeweken Limburger verongelukt in Aarschot

Axel Severijns botste met zijn Audi A3 tegen een geparkeerde oplegger. Foto: tab

Hoeselt/Aarschot -

In het Vlaams-Brabantse Aarschot kwam zondagochtend de 25-jarige Axel Severijns uit Hoeselt om het leven bij een zwaar ongeval. De uitgeweken Limburger stond op het punt te trouwen voor de kerk.

De 25-jarige Limburger Axel Severijns is zondagochtend omstreeks 6.30 uur om het leven gekomen bij een klap tegen een oplegger die geparkeerd stond langs de oostelijke ring (N10) in Aarschot. Axel was afkomstig uit Hoeselt en woonde samen met zijn vriendin in het Vlaams-Brabantse Aarschot. Zijn vriendin Alexandra is de dochter van voormalig minister van Defensie Leo Delcroix. Axel zou in april met haar voor de kerk trouwen. Dat zou gebeuren in Bokrijk bij Genk, de geboortestad van zijn vrouw. De twee waren al meerdere jaren samen en waren voor de wet al getrouwd. De klap bij de nabestaanden is enorm.

Over de omstandigheden van het ongeval bestond gisteren nog geen duidelijkheid, maar volgens het Leuvense parket zou het gladde wegdek mogelijk niet aan de oorzaak van het ongeval liggen. ‘De bevindingen van de verkeersdeskundige zijn nog niet definitief, maar voorlopig hebben we geen aanwijzingen in die richting', zegt woordvoerster Sarah Callewaert van het Leuvense parket. Een wetsgeneesheer voert vandaag een onderzoek uit op het lichaam van het slachtoffer. Ook de wagen, een Audi A3, en de oplegger werden voor verder onderzoek door het parket in beslag genomen en getakeld naar afgesloten stallingen.

Een andere man die als passagier in de wagen zat, werd met lichte verwondingen overgebracht naar UZ Gasthuisberg.

Ondervragingen van de passagier leverden voorlopig weinig op omdat de man zich naar eigen zeggen niets herinnert. ‘Hij heeft verklaard dat hij op het ogenblik van de feiten aan het slapen was', luidt het.

De N10 was tussen de Langdorpsesteenweg en de Bekaflaan tot 10.30 uur afgesloten voor alle verkeer.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio