Dronken bestuurder ramt vijf wagens en etalage

De dronken bestuurder ramde niet alleen vijf auto's, maar ook de etalage van Cartouchke. Foto: Dominique Jauquet

Oostende -

Een dronken bestuurder heeft zaterdagnacht een ware ravage aangericht in de Torhoutsesteenweg. De man verloor de controle over het stuur en ramde vijf geparkeerde auto's en de etalage van Cartouchke.

Het ongeval gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag rond 3.30 uur in de Torhoutstesteenweg. Een dertigjarige Oostendenaar van Kameroense origine verloor ter hoogte van de Stuiverstraat de controle over het stuur van zijn auto nadat hij een vluchtheuvel had geraakt. De gevolgen van het verkeerde manoeuvre waren niet min. De wagen ramde vijf geparkeerde voertuigen en het gevelraam van de zaak Cartouchke.

De lokale politie kwam ter plaatse en onderwierp de bestuurder aan een ademtest. De man had gedronken en moest meteen zijn rijbewijs inleveren.

De ravage was enorm, maar niemand raakte gewond. Verschillende voertuigen moesten wel getakeld worden.

Voor Martine Bockstaele, zaakvoerster van Cartouchke, komt het ongeval ongelegen. ‘Er ligt overal glas in de zaak en er moet ook onderzocht worden of de gevelstructuur geen schade opliep. Maandag zullen we de precieze schade opmeten. Hopelijk kunnen we zo snel mogelijk opnieuw openen', zegt Martine.

‘Volgende maand moet een feestmaand worden, want dan bestaan we zes jaar. Daar zijn we best fier op, in tijden dat heel wat zaken over de kop gaan. Ik ben zaterdagnacht opgebeld door de politie. We waren net van vrijdag tot en met maandag gesloten, omdat we dit weekend verhuisd zijn. Onze eerste nacht in onze nieuwe woonst was echter van korte duur. Het ongeval brengt een pak miserie met zich mee, al beseffen we dat het ook nog erger had kunnen zijn', besluit Martine Bockstaele.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio