Massale opkomst voor uitvaart ex-schepen Eric Vermeersch

De kerk van Machelen bleek veel te klein. Foto: jrz

Zulte -

Ruim 1.700 familieleden, kennissen en vrienden brachten zaterdag een laatste groet aan Eric Vermeersch, de ex-schepen die totaal onverwacht overleed.

Er was dus een pak volk naar Machelen gekomen. De kerk was veel te klein en velen moesten de bijtende koude naast de luidspreker buiten trotseren.

‘Dit is een boodschap die niemand wil horen. Ze zegt dat er niets zo zeker is in het leven als de dood', zei pastoor Johan Van der Schueren. ‘Eric, je had het hart op de juiste plaats. Je stond ten dienste van iedereen. Als leerkracht, als schepen, als vader en als lid van diverse verenigingen. Je deed ook zovele goede dingen, vaak naamloos. Weet Eric, God zal die goede dingen nu afmaken'.

Ex-burgemeester Henk Heyerick, CD&V-partijgenoot van Eric Vermeersch, zei dit: ‘Je was volks, authentiek, vastberaden en rechtvaardig. Je was terecht zeer fier op zaal Guldepoort, een gemeentelijke ontmoetingsplaats naar een idee en voorstel van jou. Je deed Machelen leven met de fietsrally, het interwijkenspel, je onderhandelingen voor de scholenfusie, de opleiding van jonge raadsleden, je steun aan de Vibsoschool en nog zoveel andere zaken. Al je plannen zijn nu weg. Bedankt voor je groot engagement.'

De namis voor Eric Vermeersch vindt plaats in die Raveelkapel, op 23 maart om 18 uur.

Het sobere bidprentje eindigde met de woorden van echtgenote Lydie, de kinderen Eveline, Fredric, Sarah en de drie kleinkinderen:

‘Je bood ruimte aan zovelen

En liep over van warmte om te delen

Bezige handen en een sterke wil

Vielen na een rijk gevuld leven plots stil

Je liefde, je kracht, je wijsheid en je lach

Wat zullen we je missen, iedere dag

Tot ziens, Padie'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio