Lekker van bij ons

Lekker van bij ons

Broodje uit de oven met pesto en cantharellen

Broodje uit de oven met pesto en cantharellen
Elke dag serveren wij u heerlijke streekgerechten, lekker van bij ons.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 donkere granenbroodjes
  • 2 bûches geitenkaas, in plakjes gesneden
  • 300 g cantharellen
  • olijfolie
  • peterselie
  • peper en zout
  • Voor de pesto:
  • 2 handen basilicumblaadjes
  • 40 g geroosterde pijnboompitten
  • 25 g geraspte Parmezaan
  • 1 teentje knoflook (gesnipperd)
  • 125 ml olijfolie
  • peper
  • zout

Mix de ingrediënten voor de pesto in een blender of stamp ze fijn in de vijzel.Halveer de broodjes en besmeer ze met een laagje pesto.

Schik er enkele plakjes geitenkaas op en laat even kleuren onder een hete grill.

Bak ondertussen de paddenstoelen goudbruin in een beetje olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Schep de paddenstoelen op de broodjes en werk af met peterselie.

Corrigeer