Sabine Hagedoren: 'Grijs weer'

Foto: CREDIT: Lieven Van Assche

Langs de zuidelijke flank van een hogedrukgebied boven Noord-­Europa stroomt nog altijd redelijk koude lucht over onze streken, maar de scherpste kantjes van het winterweer zijn er wel af. Resten van storingen zorgen vooral voor veel wolken, de hoeveelheid neerslag blijft beperkt.

Ook vandaag moeten we het stellen met een grijze hemel met soms wat smeltende sneeuw of sneeuw, soms een mengeling van regen en sneeuw en kans op ijzel. Later op de dag valt er meestal wat motregen bij maxima rond 3 graden. In de Ardennen blijft het lichtjes vriezen, dus de sneeuw blijft daar zeker liggen. Er waait nog altijd een schrale noordoostenwind.

Vannacht blijft het redelijk hard waaien uit noordoostelijke richting. Hoewel de temperaturen in Vlaanderen nog net positief blijven, voelt het alles behalve gezellig. Uit de wolken valt soms nog wat neerslag. Dat kan lichte motregen zijn of een mengeling van regen en sneeuw, in de Ardennen vallen af en toe sneeuwvlokken.

Grijs wordt ook morgen en woensdag de hoofdkleur. De wind waait zwak en bijgevolg hangt er eerst nevel of mist. Daarna zijn er nog veel lage wolken, misschien met een regendruppel, al blijft het grotendeels droog. De temperaturen schommelen rond 4 graden. Aangezien het minder hard waait dan de voorbije dagen en het kwik iets hoger klimt, voelt het allemaal al wat aangenamer aan.

Donderdag wordt het nog wat zachter met waarschijnlijk nog altijd tamelijk veel wolken. De zon blijft voorlopig schitteren in afwezigheid.

Corrigeer

IN HET NIEUWS.