Minivoetbal

Merelbeke wint bekertopper

Gent/Maldegem -

In de kwartfinales van de Beker van België won Merelbeke de topper tegen Maldegem met 8-6. De bezoekers hielden tot halfweg (3-2) gelijke tred maar nadien liep Merelbeke via Declerck (3) en Poppe (2) tot 7-2 uit. Maenhout scoorde driemaal voor Maldegem. Latem liet zich op eigen veld niet verrassen door Rollegem (7-5 winst). De thuisploeg liep in de tweede set tot 2-0 uit maar de tweedeklasser klom nog voor halfweg op gelijke hoogte. In de derde set liep de Leieploeg onder impuls van Roeland (3) tot 5-2 uit.

Regerend bekerhouder Oudenaarde werd op eigen veld door San Siro Deftinge gewipt (5-6). De bezoekers leidden halfweg de tweede periode met 0-3. Oudenaarde reageerde furieus en klom in de vierde periode onder impuls van Deweerdt (3) en Tembuyser (2) op een 5-3 voorsprong. De winst leek op zak maar Deftinge sleepte nog op de valreep via Bettens de kwalificatie uit de brand.

Erwetegem won probleemloos met 10-4 van kernploeg Opel Regniers Gent. Dubbelloy scoorde viermaal voor de eersteklasser. Vanderstraeten was goed voor drie treffers bij de autoploeg.

Samenstelling halve finales (vrijdag 29 maart): Sportscontrol Latem - Synergie Merelbeke en Kelderke Erwetegem - San Siro Boys Deftinge

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio