Veldrijden Elite Kleicross in Lebbeke

Sven Nys wint, Joeri Hofman negende

Buggenhout -

Sven Nys bereikte zaterdag in de Kleicross in Lebbeke de kaap van twintig overwinningen. De wereldkampioen won met meer dan één minuut voorsprong op Niels Albert die de tweede plaats voor zijn rekening nam. Wietse Bosmans eindigde derde. Joeri Hofman was de beste Oost-Vlaming op de negende plaats.

‘Ik woon in het naburige Buggenhout zodat deze Kleicross voor mij zowat geldt als een thuiscross. Dan kan je altijd iets meer', stelde de veldrijder van het KDL Trans-Landbouwkrediet die aan het slot van het veldritseizoen niet rondfietst met een uitgeblust gevoel. ‘Dat klopt, ik heb niet het gevoel dat mijn batterijen leeg zijn en dat bewijst ook mijn top 10-plaats. Daar ben ik tevreden mee want het voorbije seizoen zag ik mijn goede prestaties te weinig vertaald in een aanvaardbaar resultaat. Naar volgend seizoen toe wil ik vooral regelmatiger presteren', weet Joeri Hofman die volgende winter zijn laatste veldritseizoen bij de beloften aansnijdt.

‘Ik ga me daarop nog iets geconcentreerder voorbereiden dan de voorgaande jaren. Er zullen wegwedstrijden op het programma staan maar ik ga ook meer mountainbiken. Dat is een trend die zich bij vele veldrijders doorzet en waar ik ook wel even wil van proeven. In die optiek is Sven Nys mijn ploegmakker maar ook mijn grote voorbeeld. Ik leerde al heel wat bij en besef dat het een groot voordeel is om in zijn omgeving te kunnen doorgroeien.'

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.