BASKETBAL 1STE KLASSE Telenet Oostende - Leuven Bears 80-72

Dario Gjergja: ‘Speelminuten verdelen over de hele selectie'

Dario Gjergja: ‘Speelminuten verdelen over de hele selectie'

Dusan Djordjevic (rechts) krijgt af te rekenen met de fel storende Gerald Robinson (Leuven). Foto: Rudy Declerck

Oostende -

Wat een futloze match hebben Oostende en Leuven Bears afgewerkt. Op een bepaald moment zagen we zelfs een supporter indommelen. De kustploeg behoudt dankzij deze achtpuntenzege wel zijn leidersplaats.

Oostende knoopte na de nederlaag op Charleroi opnieuw aan met een zege. Daarmee is het belangrijkste van de achttiende opdracht van de Oostendenaars geschreven. De boog kan natuurlijk niet altijd gespannen zijn. Van zodra de geelhemden vroeg in het derde kwart de tienpuntengrens (48-38) bereikt hadden, lieten ze de teugels opnieuw vieren.

Het zevende gerangschikte Leuven Bears, nog steeds zonder Smith, was te slap om Oostende nog in de problemen te brengen. De kustploeg, die de Beren eind oktober nog met 100-57-cijfers vermorzelde, moest zich nu met een bescheiden 80-72-eindscore tevreden stellen.

Zestien keer balverlies

‘Oké, we hebben onze thuisreputatie behouden maar dat is niet meteen onze eerste zorg', opent coach Dario Gjergia. ‘Elke match moeten we zorgzaam aanpakken. Vandaag waren er verscheidene redenen waarom we niet op het goede spoor zaten. Vooral onze verdediging bereikte helemaal niet het niveau van de voorbije maanden. Voor de derde week op rij leden we ook teveel balverlies. Zestien balverliezen: dat is onaanvaardbaar voor een ploeg met onze kwaliteit.'

‘Over de twintig assists ben ik wel tevreden. In de aanval ontbrak wel ons vloeiend spel. Dat kunnen we veel verbeteren. Van de bank kregen we nu wel iets meer inbreng dan vorige week in Charleroi. Het is belangrijk dat we de minuten over de hele selectie kunnen verdelen. Ik wil de jongens zo behoeden voor blessures.'

‘Het seizoen duurt nog lang. Wright speelde 29 minuten en dat was het maximum. In de voorbije vier-en-een-halve maand hebben Lojeski, Stojic, Djordjevic en Wilkinson enorm veel minuten gespeeld. Dat willen we nu beter in balans brengen', zegt Dario Gjergja, die hoopt dat Leuven Bears de play-offs bereikt.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.