Cipiers staken na agressie

Vorst -

Er wordt opnieuw gestaakt in de gevangenis van Vorst. Aanleiding is een incident met een gevangene waarbij drie agenten gewond raakten. Een agent werd overgebracht naar het ziekenhuis.

De cipiers hebben zaterdagmiddag het werk neergelegd nadat drie collega's gewond raakten bij een schermutseling met een gevangene.

De politievakbonden laten weten dat de staking nog tot deze ochtend ( maandag ) duurt. De politiezone Zuid neemt de bewaking over. Met de staking willen de bewakers ook nogmaals het nijpende personeelstekort in de gevangenis onder de aandacht brengen.

‘Er zijn al te weinig bewakers en door de vechtpartij zijn opnieuw drie mannen arbeidsongeschikt', zegt Kurt Sisau van de socialistische overheidsbond ACOD. ‘Hoelang zij buiten strijd zijn, is nog niet duidelijk. De mannen werden zaterdagmiddag aangevallen toen ze een gevangene, die kampt met schizofrenie, opnieuw naar zijn cel begeleidden. De man had een afspraak met zijn advocaat omdat hij geïnterneerd wilde worden in de afdeling waar gevangenen met psychische problemen worden opgevangen. De directie weigerde die internering en dat deed de stoppen allicht doorslaan. Op de terugweg naar de cel, viel de man de drie agenten aan. Een agent vloog tegen rasters en moest naar het ziekenhuis. Hij kreeg verschillende hechtingen in het aangezicht. De andere twee agenten raakten lichtgewond.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio