Bergen wint weer in Aalst en is nu alleen tweede

Bostic tot bloedens toe

Josh Bostic belet Arne Steinbach de doorgang. Wat later verliet de Amerikaan bloedend het parket. Foto: belga

Carnaval hing bij Okapi Aalstar nog in de kleren. Dat gegeven in combinatie met nog altijd de vele geblesseerde spelers deed de Ajuinen­ in de tweede helft naar adem happen. Bergen profiteerde, won de topper en prijkt nu alleen op de tweede stek.

Okapi Aalstar, nog altijd zonder Hartsock, Anderson en Dreesen, ging aanvankelijk op zijn elan van de voorbije weken door, opende met een collectieve 7 op 7 en had onmiddellijk een 17-5-voorsprong beet. Het Forum danste en het team van coach Brad Dean leek op weg naar winst en de tweede plaats in de stand achter leider Oostende. Bergen, zonder Qvale­ en Giancaterino, toonde echter veerkracht en wilde niet wijken. ‘We misten met Qvale (2,10m) een pak centimeters', onderstreepte coach Yves Defraigne van Bergen. ‘We compenseerden dat enerzijds met snel basket en maakten tegen de zoneverdediging van Aalstar anderzijds gretig gebruik van de vele ruimte.' De

Brad Dean, de coach van Okapi Aalstar, was eerlijk. ‘Omdat we veel spelers misten, moest ik uitpakken met een zoneverdediging. Ik zag wel dat we soms een stapje te traag waren. Een gebrek aan rotaties deed ons op alle vlakken pijn.'

De scalp van Charleroi, Oostende en Antwerp Giants hangt in de nok van het Aalsters Forum. Een efficiënt Bergen liet zich niet intimideren en won zelfs voor de tweede keer dit seizoen in Aalst. Een van de grote figuren bij Bergen was zeker Josh Bostic. De Amerikaan verliet na een stevige Aalsterse fout met een hoofdwond en veel bloed het parket. Na enkele hechtingen maakte Bostic in de tweede helft opnieuw zijn opwachting. Met 18 punten (8 op 11 shots!), 6 rebounds en 3 assists leidde hij na een 47-42-achterstand, halfweg, Bergen nog mee naar winst.

Opmerkelijke vaststelling was ook het verschil in punten van de bankzitters. Aalstar kreeg slecht 3 punten van zijn twee invallers, Bergen maar liefst 27 van Wallace, Libert en Gorgemans­.

Duimen voor Antwerp Giants

‘We recupereren deze week Hartsock, en Dreesen en Anderson­ volgen kort daarna. Onze focus ligt nu op het halen van de bekerfinale en het inpassen van de geblesseerde spelers', aldus nog Brad Dean van Okapi Aalstar. Bergen droomt deze week dan weer stiekem van winst van Antwerp­ Giants tegen Oostende. Dan kan Bergen mits een zege in de Henegouwse derby tegen Charleroi naast de kustploeg mee aan de leiding van de Ethias League flikkeren.

OKAPI AALSTAR: (28 op 66 shots, waarvan 7 op 28 driepunters, 15 op 20 vrijworpen en 17 fouten) RAIVIO 7-11, CUMMARD 3-2, THOMPSON 13-6, YOUNG 10-5 , TOFI 11-7, Steinbach 0-0, Van Langenhove 3-0 BERGEN: (32 op 62 shots, waarvan 11 op 28 driepunters, 11 op 12 vrijworpen en 20 fouten) MUYA 5-5, BOSTIC 6-12, RANDLE 6-4, TAYLOR 2-3, CAGE 11-5, Libert 5-0, Wallace 5-11, Gorgemans 2-4

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.