Veldlopen CROSSCUP

Veerle Van linden en Stijn Garain verliezen terrein

Veerle Van linden en Stijn Garain verliezen terrein

Stijn Garain kon aanvankelijk vlot mee met de besten, maar moest in de slotfase weer plooien. Hij blijft derde in de stand. Foto: Belga

Leuven/Herne/Vilvoorde -

Na vier tweede plaatsen in Dour heeft Dame Tasama de zege behaald in de op één na laatste manche van de CrossCup. Na een sterke wedstrijd diende Stijn Garain rechtstreeks concurrent El Hachimi te laten voorgaan. Ook Veerle Van linden verloor terrein.

Vlaams veldloopkampioen Dame Tasama liep een verstandige wedstrijd in Dour. Op anderhalve ronde van de streep ontbond hij zijn duivels en won hij vrij vlot van CC-leider Koen Naert.

Stijn Garain was vlot mee met het leidende viertal, maar in de slotfase kon hij alweer niet voluit gaan. Hij moest Naert en El Hachimi laten gaan, wipt in de stand over Pieterjan Hannes, die in Dour niet opdaagde, maar hij blijft derde in de stand, want El Hachimi is opgerukt naar de tweede plaats. Atelaw Bekele liep zowat zijn beste race van de winter. Hij werd vijfde.

‘Ik hoop dat hij op het BK zijn seizoen met een goed gevoel kan afsluiten', aldus coach Dirk Van Kerkhoven.

Bij de vrouwen lonkte Veerle Vanlinden, verleden jaar nog tweede in Dour, naar de derde plaats van Zenobie Vangansbeke, maar de Gentse atlete liep beresterk naar de derde stek in de race, niet zo gek ver van Veerle Dejaeghere en Sifam Hassan. De Leuvense heeft nu al 8 punten goed te maken op Vangansbeke.

In de korte cross ging de zege andermaal naar Abdel Dasha. Maar de revelatie van de dag werd junior Isaac Kimeli met zijn 2de plaats. De Hallenaar versloeg leider Mathijs Casteele. Lukas Van Assche werd 5de. In de stand staat Kim Ruell, die in Dour niet deelnam, tweede.

Bij de scholieren zegevierden de Brabantse meisjes Lieselotte Schellekens en Simon Debognies. Ze winnen ook de CrossCup.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio