WIELRENNEN ELITE M & Z/C & BELOFTEN BEVERBEEK CLASSIC - Wedstrijd door gure weer met 50 kilometer ingekort

Dries Hollanders stuit finaal op Nicky Van der Lijke

De Nederlander Nicky van der Lijke juicht, Limburger Dries Hollanders (links) baalt. Ook Erik Zabel trotseerde het gure winterweer en kwam in Hamont-Achel gisteren supporteren, voor ...zijn zoon. Foto: Yorick Jansens

Hamont/Achel -

Het winterweer heeft ook de Beverbeek Classic danig in de war gestuurd. De geplande 175 kilometer werden herleid tot 125. Daardoor kwamen de renners één uur vroeger op de plaatselijke omloop en dienden de juniores drie ronden minder te rijden.

Onze landgenoot Tom Van Asbroeck, vorig jaar winnaar van de Beverbeek Classic, heeft geen Belgische opvolger gekregen. Het was de Nederlander Nicky Van der Lijke die zich een banddikte sneller toonde dan Limburger Dries Hollanders.

Zabel en Moser

192 renners, onder wie ook de zoon van Erik Zabel en van Francesco Moser, kwamen aan de start in Hamont-Achel. Wat Thomas Vernaeckt en Belgisch kampioen bij de beloften Jorne Carolus bezielde, weten we niet maar ze gingen al vroeg aan de haal. Het tweetal nam een kleine voorsprong, maar liet zich dan wijselijk inlopen. Ook Nico Eeckhout kon de benen niet stilhouden en probeerde wat animo in de wedstrijd te brengen. Nadat hij weer was gegrepen, meende Olivier Pardini het ook eens te moeten proberen maar hij kreeg weinig voorsprong. Ivar Slik en Kurt Geysen lieten zich daarna ook opmerken, maar de weg naar de aankomst was nog lang en lastig.

Met zicht op de plaatselijke ronden probeerde Jonas Viane weg te glippen, maar het waren Dries Hollanders, Roy Sentjens, Tom Dernies en Ruben Boons die hem de loef afstaken. Bij het ingaan van de plaatselijke ronden hadden zij een kleine halve minuut voorsprong op de Nederlanders Nicky Van der Lijke en Tom Vermeer, en Niels Vandijck die echter snel de rol moest lossen en later weer werd opgeslorpt door het peloton.

Banddikte

De achtervolgers werkten flink samen en knabbelden ronde na ronde wat van hun voorsprong af. Net bij het ingaan van de slotronde kregen de twee aansluiting bij de vier koplopers en kregen we nog een spannende finale. In de achtergrond had zich nog een vluchtersgroepje van acht gevormd, maar dat werd terug tot de orde geroepen.

De zes leiders konden zich zo rustig opmaken voor de eindspurt die van ver werd ingezet. Hollanders leek het te halen maar werd nog op de lijn geklopt door Van der Lijke. Sentjens werd verdienstelijke vijfde.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio