Moet ex van Marc Dutroux weer naar gevangenis?

Arme Klaren verlaten Malonne zonder Michelle Martin

Arme Klaren verlaten Malonne zonder Michelle Martin

Moet Michelle Martin op zoek naar een nieuwe woonplaats of krijgt ze het hele klooster in de buurt van Namen een tijdje voor zich alleen? Die vraag stelt zich nu de Arme Klaren van Malonne, de kloosterorde die de ex-vrouw van Dutroux vorig jaar onderdak gaf na zestien jaar gevangenisstraf, bevestigen dat ze in 2014 of 2015 naar Brussel verhuizen. Dat melden de kranten Het Laatste Nieuws en La Dernière Heure.

Het oude klooster in Malonne is al jaren te groot voor de steeds kleiner wordende gemeenschap. Momenteel verblijven er nog negen hoogbejaarde zusters, die niet meer alleen kunnen instaan voor het onderhoud en de verwarmingskosten van het gebouw en de verzorging van de meest hulpbehoevende Arme Klaren. Waarschijnlijk trekken de zusters naar Woluwe, waar nog een gemeenschap van de orde leeft.

Over het toekomstige lot van Martin heerst nog onduidelijkheid. Zeker is dat ze niét mee verhuist. Waar ze dan wel terechtkan, moet de komende twee jaar duidelijk worden. De zusters willen haar wel helpen bij het zoeken van oplossingen.

Weer naar gevangenis?

Alhoewel Martin het klooster zo vaak mag verlaten als ze wil, maakt ze van dat recht weinig gebruik, bevestigt een bron binnen het klooster. ‘Als ze wil wandelen, gaan er altijd drie zusters mee. Op die manier wordt ze beschermd ingeval buurtbewoners haar zouden opmerken. Maar meestal blijft ze gewoon binnen.'

Advocaat Georges-Henri Beauthier, die de Dutroux-slachtoffers vertegenwoordigt, meent dat Martin weer naar de gevangenis moet bij een verhuizing. ‘Zij heeft die plaats uitgekozen. Als er sprake is van een verhuizing van de zusters, dan veronderstel ik dat ze daarvan al lang op de hoogte was en ze al een nieuw dossier heeft samengesteld waarin ze een andere verblijfplaats voorstelt.' Mocht dat zo zijn, dan moet de strafuitvoeringsrechtbank zich opnieuw over het dossier buigen, zegt hij in La Dernière Heure.

De advocaat van Martin wil geen commentaar kwijt.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees