‘Fyra veel langer uit de running'

‘Fyra veel langer uit de running'

Foto: Photo News

De problemen met de Fyra, de hogesnelheidstrein tussen Brussel en Amsterdam, zijn zo ernstig dat ingewijden zeggen dat het wel een jaar kan duren voor ze zijn opgelost. Dat schrijft de Nederlandse krant De Telegraaf maandag. De NMBS wil voorlopig geen commentaar geven.

Fyra zou last hebben van zeer ernstige softwarefouten in het beveiligingssysteem. De trein heeft moeite met het overschakelen van het Nederlandse naar het Belgische netwerk, waardoor hij vaak stilvalt. Ook denkt de trein soms ineens dat hij de andere kant oprijdt, waardoor de remmen in werking treden, schrijft De Telegraaf.

De deadline van drie maanden die de NMBS aan Fyra-fabrikant AnsaldoBreda gaf om de boel op orde te krijgen, wordt vrijwel zeker niet gehaald. Daarmee is het hoogst onzeker of de Fyra ooit nog zal rijden.

De NMBS wil geen commentaar kwijt op het bericht maandag in de Nederlandse krant De Telegraaf dat het oplossen van de problemen met de hogesnelheidstrein Fyra tot een jaar kan aanslepen. ‘We wensen niet te reageren op speculatie in de media', aldus NMBS-woordvoerder Bart Crols.

Toch houdt de NMBS houdt in elk geval vast aan de deadline die ze een maand geleden oplegde. ‘We behouden ons nog steeds het recht toe om het contract na die termijn op te zeggen', klinkt het.'

(belga)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees