FBI-agenten geschorst voor het verzenden van naaktfoto's

FBI-agenten geschorst voor het verzenden van naaktfoto's

FBI Adjunct-directeur Candice Will: ‘We gebruiken e-mails waarin staat waarom mensen geschorst of ontslagen werden om andere personeelsleden af te schrikken'.

In de Verenigde Staten werden enkele FBI-agent geschorst of ontslagen, omdat ze naaktfoto's verzonden, hun baas afluisterden en naar een massagesalon gingen. Dat is uitgekomen toen een interne memo uitlekte.

De gevallen van wangedrag werden allemaal opgelijst in een interne e-mail die naar alle FBI-agenten gestuurd werd en die CNN online publiceerde. Het wangedrag ging van ‘onprofessioneel gedrag' zoals het doorsturen van naaktfoto's, tot diefstal en het misbruiken van wapens. De betrokken agenten werden geschorst of ontslagen. Niemand werd bij naam genoemd.

In een van de gevallen gebruikte een werknemer zijn mobiele telefoon om naaktfoto's door te sturen naar enkele collega's. Volgens het rapport zorgde dat voor ‘roddels op kantoor' en ‘een negatieve invloed op de dagelijkse activiteiten van verschillende eenheden'.

Er was ook een incident waarbij een medewerker een Blackberry van de FBI gebruikte om seksueel getinte sms'en te sturen naar een andere medewerker. Iemand anders werd dan weer op de vingers getikt omdat ze naaktfoto's naar de vrouw van haar ex-vriend stuurde.

Een andere agent werd 14 dagen geschorst. Hij betaalde voor een ‘seksuele gunst' toen hij een massagesalon bezocht.

Waar het de zwaardere feiten betreft, gaat het om fraude, knoeien met bewijzen, winkeldiefstal en het gebruiken van de FBI database om informatie over vrienden en familie op te zoeken.

Werknemers afschrikken

Een van de agenten werd geschorst omdat hij een motor van de FBI gebruikte voor een joyride. Een andere omdat hij zijn wapen droeg in dronken toestand. In een extreem geval werd een werknemer ontslagen voor onprofessioneel gedrag toen uitkwam dat hij afluisterapparatuur had geïnstalleerd in het bureau van zijn baas en het papierwerk van de man doorzocht.

De FBI liet weten dat e-mails als deze regelmatig naar werknemers worden gestuurd als afschrikking. FBI Adjunct-directeur Candice Will zei het volgende tijdens een interview met CNN: ‘We hopen dat het naar buiten brengen van dit bericht zowel de mensen als hun bazen een lesje leert ... dit soort dingen kan je niet doen. Een Blackberry van de FBI dient voor officieel gebruik en niet om naar een aantrekkelijke vrouw in een ander bureau te sms'en of om naaktfoto's door te sturen.'

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees