Dader bosmaaierincident gaat niet in beroep

Dader bosmaaierincident gaat niet in beroep

Het 31-jarige slachtoffer wiens been geamputeerd moest worden door de aanval. Foto: gia

SINT-NIKLAAS -

Omdat hij niet opnieuw in een ‘mediacircus' terecht wil komen, gaat de 35-jarige dader van het bosmaaierincident in Sint-Niklaas niet in beroep tegen de vijf jaar celstraf die hij van de strafrechter in Dendermonde kreeg. Dat zegt zijn advocaat Thierry Goffart maandag.

De 35-jarige man die in november vorig jaar na een geval van verkeersagressie de bestuurder van een wagen met een bosmaaier aanviel in Sint-Niklaas, werd twee weken geleden veroordeeld tot vijf jaar cel. In tegenstelling tot wat eerder werd gezegd, was de maximumstraf voor de tenlasteleggingen tien jaar cel, aldus zijn advocaat. ‘De kans bestond dus ook dat de straf verzwaard wordt.'

De feiten gebeurden op 8 november op een rotonde nabij de afrit Sint-Niklaas van de E17. De bestuurder van een auto voerde er een discussie met de bestuurder van een bestelwagen over een manoeuvre op de snelweg. De beklaagde, een passagier in de bestelwagen, ging het slachtoffer na de discussie te lijf. Het slachtoffer werd zwaargewond opgenomen in het ziekenhuis en verloor een deel van zijn linkerbeen.

De rechtbank kende een voorlopige schadevergoeding aan het slachtoffer toe, maar een deskundige moet nog een definitieve vergoeding berekenen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio