Dievenbende uit Desselgem riskeert tot 30 maanden cel

Desselgem -

Voor de correctionele rechtbank van Kortrijk heeft de openbaar aanklager maandag tot 30 maanden cel gevorderd voor de elf leden van de zogenaamde ‘Bende van Desselgem'. Van januari 2010 tot mei 2012 pleegden de beklaagden onder meer 40 inbraken.

Begin 2012 startte de lokale recherche een gerechtelijk onderzoek naar aanleiding van een ware inbrakenplaag in Waregem en deelgemeente Desselgem. Aanleiding van het onderzoek was het oppakken van vier verdachten na een woninginbraak in Dentergem, waarbij twee voertuigen werden gestolen. Snel bleek dat de verdachten ook in aanmerking kwamen voor meerdere inbraken in de regio rond Desselgem en dat nog meerdere daders bij deze feiten betrokken waren.

‘Deze bende voelde zich ongenaakbaar', sprak de openbaar aanklager. ‘Ze drongen niet alleen binnen in woningen, maar ook in cafés, restaurants, supermarkten en ontmoetingscentra. Ook pleegden ze een gewapende overval op de Pizza Hut.'

Vijf beklaagden riskeren 4 maanden cel met uitstel en een geldboete van 200 euro, drie bendeleden 18 maanden cel en een geldboete van 500 euro en één iemand 10 maanden cel met uitstel en een geldboete van 200 euro. Boven de hoofden van de 2 spilfiguren hangen effectieve celstraffen van 30 maanden en geldboetes van 500 euro. Volgens het openbaar ministerie maken de beklaagden ook duidelijk deel uit van een bende maar dat die tenlastelegging betwisten ze.

Op 26 maart doet de rechter uitspraak in deze zaak.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio