Begrafenis kardinaal Ries op 2 maart in Doornik

Brussel -

De begrafenisplechtigheid van kardinaal Julien Ries, die zaterdag overleed op 93-jarige leeftijd, vindt plaats op zaterdag 2 maart in de kathedraal van Doornik. De mis wordt opgedragen door de pauselijke nuntius Giacinto Berloco.

Tijdens de plechtigheid zal een herdenkingstekst voorgelezen worden van aartsbisschop Léonard, deelt Tommy Scholtes mee, de woordvoerder van de bisschoppenconferentie. De bisschop van Doornik, Guy Harpigny, zal aanwezig zijn, net als verschillende andere Belgische bisschoppen.

Julien Ries is zaterdag op 93-jarige leeftijd overleden na een lange ziekte. De paus benoemde hem in februari 2012 tot kardinaal vanwege zijn theologische werk.

In 1945 werd hij tot priester gewijd. Tot zijn emeritaat in 1991 doceerde hij geschiedenis van de godsdienst aan de KU Leuven en Louvain-la-Neuve. De priester, theoloog en antropoloog kreeg in 2011 ook een eredoctoraat van de katholieke universiteit van Milaan.

Kardinaal Ries wordt zaterdag in de loop van de namiddag begraven in Villers-Saint-Amand, een deelgemeente van Aat (Henegouwen), aldus Scholtes.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees