Musicalstudenten Conservatorium Brussel lopen stage bij Musical van Vlaanderen

Alle studenten uit het derde en vierde jaar van de bacheloropleiding Musical aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel mogen voortaan stage lopen bij Musical van Vlaanderen. Het samenwerkingsakkoord moet de weg naar het werkveld efficiënter maken.

De eerste musical waar de stagiairs aan zullen werken is ‘Assepoester, het tamelijk ware verhaal', geregisseerd door Stany Crets. Elke student uit het derde en vierde bachelorjaar krijgt vanaf nu een stageplaats aangeboden in een professionele musicalproductie van Musical Van Vlaanderen.

Actrice en kersvers opleidingshoofd Lulu Aertgeerts is al sinds het begin van de opleiding, achttien jaar geleden, verbonden aan het Conservatorium. ‘Ik ben ongelooflijk blij met deze samenwerking', zegt Aertgeerts. ‘Studenten zullen nu niet enkel kansen krijgen door auditie te doen, maar worden opgemerkt tijdens hun stage.'

Het Musicallabo is een tweede pijler van de samenwerking. Het houdt in dat studenten van het derde jaar in groepen een eigen concept uitwerken. In de zomer brengen zij hun zelfgecreëerde musical in Capitole Gent. Op die manier wil de opleiding een grotere creatieve participatie bij de student-theatermakers ontwikkelen.

Om te mogen starten aan de opleiding moeten toekomstige studenten een toelatingsproef afleggen die de dans-, zang- en acteerprestaties nagaat. Studenten kunnen zich daarop voorbereiden bij de Kunsthumaniora's in Brussel en Antwerpen. Deze scholen bieden namelijk een specialisatiejaar Musical aan.

Geïnteresseerde jongeren en hun ouders kunnen op zaterdag 16 maart de sfeer gaan opsnuiven bij het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Tijdens de opendeurdag stellen de studenten hun stuk ‘Midzomernachtsdromen' voor.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees