Eén werknemer op de drie was ziek in 2012

Eén werknemer op de drie was ziek in 2012

In 2012 was 33% van de werknemers minstens één keer ziek. Foto: jobat

In 2012 was één werknemer op de drie minstens één keer ziek. Dat blijkt uit cijfers van hr-dienstverlener Sofim. Vooral het aantal langdurig zieken stijgt.

In 2012 was 33% van de werknemers minstens één keer ziek, zo blijkt uit de cijfers van Sofim, een hr-dienstverlener die overwegend in Limburg actief is. In 2011 was dat 30%. Gemiddeld was men tweemaal ziek per jaar, telkens vijf dagen.

Opvallend is het stijgend aantal langdurig zieken. Het aantal werknemers dat langer dan een jaar ziek is, steeg elf procent tegenover 2011. Sofim wijst op het toenemend aantal werknemers dat bezwijkt onder stress of burn-outs. ‘We moeten ons huidig loopbaanmodel durven evalueren en bijsturen', aldus Frank Vols, algemeen directeur van Sofim.

Sofim bekeek ook het aantal zieken in januari. Veel bedrijven bleken getroffen door de griepepidemie. Bijna 15 procent van de werknemers is in januari 2013 ziek geweest, of 23% meer dan vorig jaar. ‘De griepepidemie heeft wel degelijk een effect gehad', aldus commercieel directeur Olivier Dubois.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees