Zware celstraffen voor drugsbende

Een zeskoppige drugsbende is door de correctionele rechtbank van Brugge veroordeeld voor het opzetten van een aantal grote drugstransporten. Johan V. uit Tielt werd veroordeeld tot acht jaar effectieve celstraf. De Nederlandse leider van de bende, Gino J., kreeg 6 jaar effectief.

In 2009 probeerde de internationale bende een ton hasj in te voeren via de haven van Antwerpen. Dat mislukte, maar de smokkel van 72 kilogram cocaïne via diezelfde haven was wel succesvol. De bende werd geklist door het inzetten van undercoveragenten.

Die undercoveragenten zouden wel heel erg hebben aangedrongen om de deals te laten doorgaan. Daarom was er volgens meester Walter Van Steenbrugge, advocaat van één van de beklaagden, duidelijk sprake van een proactief gevoerd onderzoek.

De Nederlander Gino J. werd als leider van de bende veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van zes jaar. Johan V. uit Tielt moet voor acht jaar achter de tralies. De man, die fungeerde als tussenpersoon, zat eerder al celstraffen van vijf en tien jaar uit voor gelijkaardige feiten.

Vier andere beklaagden kregen celstraffen van 18 maanden tot vier jaar.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees