Groothandel breidt uit op bedrijventerrein Plassendale 4

Bekend visbedrijf Neptunus verlaat vismijn na 25 jaar

© dji

Visbedrijf Neptunus verhuist nog dit jaar naar een nieuwbouw in de Amandinestraat op Plassendale 4. De visverwerkende groothandel verlaat daardoor na 25 jaar de Oostendse vismijn. ‘De nieuwe locatie is vijf keer zo groot', zegt Bart Van Molle.

Dominique Jauquet

Neptunus is een familiebedrijf dat haar oorsprong ziet in 1968. Jan Van Molle legde er toen de basis in Dendermonde met het huis-aan-huis verkopen van vis. In 1988 verhuisde Jan naar een ruimere, moderne winkel aan de Oude Vest in Dendermonde en werd ook een pakhuis in de Oostendse vismijn geopend waar de verse vis in een eigen atelier werd versneden. Intussen waren ook zonen Bart en Jan Junior in de zaak gestapt.

In 2000 nam Bart Van Molle de dagelijkse leiding van het bedrijf over. Vandaag is Neptunus een visverwerkende groothandel gespecialiseerd in de aan- en verkoop van verse vis. De afgelopen jaren had zaakvoerder Bart Van Molle uitbreidingsplannen die niet meer pasten in de Oostendse vismijn. Er werd een nieuwe locatie gezocht én gevonden op bedrijventerrein Plassendale 4 in de Amandinestraat.

Geen plaats in vismijn

‘Er was in de vismijn gewoon geen ruimte zodat we wel moesten kijken naar bedrijventerreinen. De voorbereidende werken op Plassendale 4 zijn intussen gestart. We hopen in oktober van dit jaar te kunnen verhuizen naar de nieuwbouw', zegt Bart Van Molle.

Neptunus verlaat door de verhuis na 25 jaar de Oostendse vismijn. ‘We zijn in 1988 in de Oostendse vismijn terechtgekomen en waren sinds 1996 actief in het huidige pakhuis. Dat we de vismijn verlaten, is geen probleem voor onze werking. Onze verse vis wordt aangevoerd via vrachtwagens. In Nederland bijvoorbeeld ligt de grootste visveiling ook niet aan de zee', zegt Bart Van Molle.

Neptunus stelt vandaag 25 mensen tewerk en beschikt over drie vrachtwagens en zes bestelwagens die de verse vis rondrijden in België, Nederland en Luxemburg. ‘We leveren zowel aan restaurants die bijvoorbeeld één kabeljauwfilet nodig hebben, als aan klanten die grote hoeveelheden bestellen. In de toekomst willen we verder groeien en ons nog meer richten naar de visgroothandels. Ons pakhuis in de vismijn is stilaan verouderd en met zeshonderd vierkante meter te klein geworden. De nieuwbouw op Plassendale 4 is vijf keer zo groot, waardoor we een pak efficiënter zullen kunnen werken. Op termijn moet dit ook extra tewerkstelling opleveren', besluit Bart Van Molle.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio