Sirene op station moet Mechelaars waarschuwen voor ontploffende springtuigen

Sirene op station moet Mechelaars waarschuwen voor ontploffende springtuigen

Foto: Photo News

MECHELEN -

Het Crisiscentrum van Binnenlandse Zaken plaatst een sirene op het dak van het station van Mechelen omdat zich op het bouwterrein mogelijk een aantal niet-ontplofte springtuigen uit de Tweede Wereldoorlog bevinden. Met de sirene kunnen treinreizigers en omwonenden van de stationsomgeving verwittigd worden.

Het zijn de stadsdiensten die de sirene activeren. Dove of gehoorgestoorde omwonenden kunnen, na registratie op www.telecontact.be, een sms krijgen.

'Over de verdere modaliteiten zal de stad zelf binnenkort nog communiceren', meldt Peter Mertens van het Crisiscentrum. Hij heeft het dan onder meer over de grootte van de veiligheidszone en welke andere kanalen gebruikt zullen worden om de burgers te informeren. Ze kunnen onder meer gebruik maken van telefonische verwittiging, websites, sociale media of omroepwagens.

'De plaatsing van de 350 kg wegende sirene kan op zeer korte termijn worden gedaan', aldus Mertens. Het Crisiscentrum telt bijna 600 sirenes, die zijn opgesteld rond nucleaire en Seveso-sites.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio