Vakbond wijst op recht op opleiding bij Brussels callcenter

SINT-JANS-MOLENBEEK - Het BBTK, het syndicaat voor bedienden, technici en kaderleden van de socialistische vakbond ABVV, staat maandag met een informatiestand aan het callcenter B-Connected in Sint-Jans-Molenbeek. De vakbond voert deze week een nationale sensibiliseringscampagne over het recht op vier opleidingsdagen voor bedienden.

De zowat 400.000 bedienden van het Aanvullend Nationaal Paritair Comité voor edienden (ANPCB) hebben tussen 1 januari 2013 en 31 december 2014 recht op vier dagen individuele opleidingen, aldus het BBTK.

Volgens de vakbonden is dat recht op opleidingen nog te vaak onbekend, een vermoeden dat maandag wordt bevestigd bij B-Connected. 'De bedienden zijn niet op de hoogte dat het bedrijf een opleidingsplan moet uitwerken en ze weten nog minder dat ze tot eind maart de tijd hebben om hun vier dagen aan te vragen tijdens hun gebruikelijke werkuren of een compensatie aan te vragen als de vorming buiten de werkuren plaatsvindt', aldus Jan Meeuwens, secretaris van BBTK.

'B-Connected telt ongeveer 200 interimkrachten en 40 werknemers met een contract van onbepaalde duur, waardoor het bedrijf kan ontsnappen aan de verplichting om een syndicale delegatie te hebben die de werknemers beter kan informeren', voegt Meeuwens nog toe.
Vrijdag vindt een sensibiliseringsactie plaats bij Samtech & Greisch in Luik.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees