Eén speeldag schorsing voor Bram Nuytinck

Eén speeldag schorsing voor Bram Nuytinck

Foto: Photo News

Bram Nuytinck heeft een schorsingsvoorstel van één speeldag gekregen voor zijn rode kaart in de slotminuut van de topper Anderlecht-Club Brugge. Hij moet ook 100 euro boete betalen.

Nuytinck pakte in de  rode kaart na een fout op de doorgebroken Trickovski.

‘Over die rode kaart bestaat geen twijfel', aldus Nuytinck. ‘Het was net 2-2 geworden en de spits ging alleen op doel af. Ik moest hem neerhalen. Het was echter geen smerige fout, want ik zou nooit iemand doelbewust blesseren. Hopelijk ben ik woensdag tegen Zulte Waregem nog niet geschorst, maar ik zal wel een match aan de kant moeten blijven.

Nuytinck en Anderlecht kunnen nog tegen dit voorstel in beroep gaan. Als Bram Nuytinck het schorsingsvoorstel aanvaardt, mist hij het duel van woensdag tegen Zulte Waregem. Indien hij beroep aantekent, wordt de zaak dinsdag behandeld door de Geschillencommissie. Dan riskeert Nuytinck de bekermatch van zaterdag tegen Genk te missen

Aflevering 9:Den beerschot en de schande van Popzuelo Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.