Gattuso werd vijfde trainer dit seizoen bij FC Sion

Gattuso werd vijfde trainer dit seizoen bij FC Sion

Foto: AP

De Italiaan Gennaro Gattuso volgt vanaf maandag de Spanjaard Victor Munoz op als hoofdcoach bij de Zwitserse eersteklasser FC Sion. Dat maakte FC Sion vandaag bekend.

  Gattuso, die er als speler-trainer aan de slag gaat, wordt er de vijfde hoofdcoach van het seizoen. Munoz kreeg zijn ontslag daags na de 4-0 competitienederlaag tegen Thun. Na 21 speeldagen staat Sion met 35 punten op de vierde plaats, terwijl voorzitter Christian Constantin luidop droomt van de Champions League. Hij versleet de afgelopen tien seizoenen al zo'n 30 trainers.

Gattuso streek vorige zomer neer bij Sion, waar hij meteen de aanvoerdersband kreeg. De ervaren middenvelder, die in 2006 met Italië wereldkampioen werd, droeg de voorbije dertien jaar het shirt van AC Milan. Het laatste seizoen viel grotendeels in het water door een oogblessure.

Gattuso begon zijn carrière in 1995 bij Perugia. Hij voetbalde daarna ook nog voor de Glasgow Rangers (97-98) en Salernitana (98-99).

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.