Ouders slachtoffers: 'Positief dat de ouders van De Gelder niet aanwezig zullen zijn'

Ouders slachtoffers: 'Positief dat de ouders van De Gelder niet aanwezig zullen zijn'

Foto: Het Nieuwsblad

De vader van een van de vermoorde baby's reageert tevreden op de beslissing van de voorzitter om de ouders van De Gelder te weren tot hun getuigenis. 'Het feit dat de ouders van De Gelder niet aanwezig zijn, kan maar positief zijn', zei vader Rafaël Garcia Arbesu maandagavond na afloop van het verhoor van de beschuldigde.

'Ik vind het echt een kaakslag dat de ouders van Kim De Gelder in de assisenzaal aanwezig zijn. Ik zou me schamen', had de man vrijdagavond geroepen, nadat de voorzitter had gevraagd of er bezwaren waren tegen de aanwezigheid van de ouders. De man werd toen terechtgewezen door Defoort, maar de voorzitter gaf nu toe aan de vraag van een dertigtal burgerlijke partijen om de ouders van De Gelder niet toe te laten.

'Het feit dat de ouders niet aanwezig zijn, kan maar positief zijn', zei de vader maandagavond. 'Nieuwe antwoorden hebben we niet, maar hij (Kim De Gelder, nvdr.) heeft wel meer gezegd dan we verwacht hebben.'

De ouders van Kim De Gelder kunnen zich wel nog burgerlijke partij stellen tegen hun eigen zoon, zodat ze dezelfde rechten als de 87 andere burgerlijke partijen hebben.

Jaak Haentjens, de advocaat van De Gelder, gaf na afloop geen commentaar.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees