Themapark investeert 750.000 euro in twee nieuwe attracties

Kaatje verovert Plopsa

Dit beeld toont hoe de nieuwe zone er moet uitzien. Foto: mma

ADINKERKE -

Plopsaland krijgt er een themazone bij met twee nieuwe attracties. De zone staat volledig in het teken van Kaatje, Kamiel en Viktor van het populaire programma op Ketnet. Plopsaland heeft 750.000 euro veil voor de nieuwe attracties.

‘Ketnet is al jaren te gast in Plopsaland, onder meer met Ketnet Freezzz, de Ketnet Fandagen, de Ketnet Halloween Nocturnes en Ketnet Carnaval met Kaatje, Kamiel en Viktor tijdens de afgelopen krokusvakantie in Plopsa Indoor Hasselt. Kaatje was al vaak aanwezig in onze parken en is zeer geliefd bij kinderen van 2 tot 8 jaar. Het idee om haar te vereeuwigen met een eigen zone in Plopsaland De Panne is een logisch gevolg van haar populariteit bij onze doelgroep. We zijn dan ook tevreden dat Ketnet hiervoor te vinden is', aldus Steve Van den Kerkhof, CEO van Plopsa.

‘Kaatje en haar vrienden zijn super populair bij alle kinderen. Door een eigen zone in Plopsaland geven we de kinderen de kans om nog meer in de wereld van Kaatje te stappen', vult Ketnet manager Wouter Quartier aan.

Spannende rollercoaster

Volgens Wim Wauters, parkmanager van Plopsaland in De Panne, gaat het om een ‘opportuniteit'. ‘Het was niet voorzien maar als je zo'n kans krijgt, moet je ze grijpen. De zone van Kaatje en Co komt achteraan in het park, aan de achterkant van de vijver. De attracties Dongo en De Vaat (in een vorig leven de Pimpampoentjes) blijven bestaan, maar ze krijgen een thematisering rond de Ketnetfiguurtjes.'

Er komen ook twee thema-attracties. Viktor's race is een spannende rollercoaster waarin kinderen samen met Viktor door de ruimte scheuren. De familieattractie Kaatje zoekt eendje vertelt al dobberend op het water over Kaatjes zoektocht naar een eendje. Ook Frits en Frats ontbreken niet in de nieuwe Kaatje Zone. Het Frits en Frats Theater wordt omgedoopt tot een ijsjestent. En Kamiel, die krijgt samen met Kaatje een levensgroot standbeeld op het plein.

Plopsa investeert 750.000 euro in de thematisering en opbouw van de nieuwe zone.

‘Wij zullen de zone zo vlug mogelijk realiseren. Hopelijk is ze al tegen de paasvakantie klaar. Kaatje, Kamiel en Viktor openen officieel hun eigen zone tijdens het pinksterweekend', besluit Wim Wauters.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio