Wielerevenement wordt gratis familiefeest

Natourcriterium verhuist naar centrum

De Onze-Lieve-Vrouwemarkt wordt ingeruild voor de Sint-Amandsstraat. Foto: avr

Roeselare -

Het Natourcriterium in Roeselare ondergaat deze zomer een metamorfose. Krottegem wordt ingeruild voor het stadscentrum. Bovendien wordt het spektakel gratis voor de bezoekers.

Op dinsdag 23 juli zakken de helden van het wielerpeloton na de Ronde van Frankrijk af naar Roeselare. De voorbije drie jaar was de Onze-Lieve-Vrouwemarkt de uitvalsbasis voor renners en publiek. Dit jaar verhuist de organisatie alles naar het centrum met start- en aankomst in de Sint-Amandsstraat.

Tijdrit

Het parcours zal door de winkelstraten lopen met een passage op de Grote Markt. ‘Iedereen is ervan overtuigd dat deze nieuwe wending een positief gevolg zal hebben voor het Natourcriterium en de stad', zegt voorzitter van het organisatiecomité Björn Gevaert. ‘Het sportieve aspect blijft de hoofddoelstelling, maar we willen van het criterium een sportief, familiaal en toeristisch evenement maken.'

Ook nieuw is dat de renners vooraf een tijdrit zullen rijden op hetzelfde parcours. Zo kunnen de wielerfans hun idolen nog beter aanmoedigen.

De vzw Roeselaarse Centrumstraten en de horeca steunen de nieuwe aanpak, samen met het stadsbestuur. ‘De ingrepen komen het imago van Roeselare als wielerstad ten goede. Bovendien zorgt de nieuwe locatie voor een betere zichtbaarheid van de sponsors', zegt Gevaert. Extra sponsorinkomsten zullen het gebrek aan entreegelden moeten opvangen.

Dubbel gevoel in Krottegem

In Krottegem heerst er een dubbel gevoel over het vertrek van het Natourcriterium. Hoewel het geen eigen organisatie was, trok het evenement wel veel volk naar de wijk. ‘Het is best jammer', geeft Frank Wouters van de Krottegems Ransels toe. ‘Maar er zijn ook mensen die er blij om zijn. Ze vonden het niet fijn dat de wijk werd afgezet en dat de toegang betalend was.'

Op de heropleving van de wijk zal dit geen invloed hebben. ‘De activiteitenagenda in Krottegem is nog steeds meer dan goed gevuld', zegt Wouters.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio