Van den Brom: 'Kloof met Zulte Waregem verder uitdiepen'

Van den Brom: 'Kloof met Zulte Waregem verder uitdiepen'

Foto: Isosport

Anderlecht speetl morgenavond zijn inhaalwedstrijd tegen Zulte Waregem, de ploeg die door Anderlecht als hun gevaarlijkste belager wordt beschouwd. 'Wij proberen onze voorsprong op hen nog te vergroten', blikt Anderlecht-coach van den Brom vooruit.

 John van den Brom kan voor de wedstrijd tegen Zulte Waregem zoals bekend niet rekenen op de geschorste Bram Nuytinck. Demy De Zeeuw en Samuel Armenteros zijn nog niet speelgerechtigd. Milan Jovanovic keert terug uit schorsing en is opnieuw inzetbaar.

Zulte Waregem staat tweede in de rangschikking op 9 punten van Anderlecht met één wedstrijd minder gespeeld. Een voorsprong die gehalveerd wordt bij de start van de play-offs.

 ‘Zulte Waregem staat al heel lang op die tweede plaats en ze spelen mooi en overtuigend voetbal. Ze staan daar dan ook dik verdiend, Zulte Waregem is onze eerste achtervolger en nu moeten wij proberen onze voorsprong op hen nog uit te breiden', zegt van den Brom op de website van Anderlecht.

Volgens de coach zal de zware wedstrijd van vorige zondag tegen Club Brugge geen invloed hebben op het spelpeil. ‘We zijn het gewend om veel wedstrijden te spelen. De wedstrijd was zwaar, maar de manier waarop we terugkwamen was een mentale opsteker en dit geeft een goed gevoel naar de volgende wedstrijd. Iedereen is ook fit en we zijn klaar om de strijd met Zulte Waregem aan te gaan.’

Selectie:
Biglia, Bruno, Canesin, De Sutter, Deschacht, Gillet, Iakovenko, Jovanovic, Kaminski, Kouyate, Kljestan, Mbokani, Praet, Proto, Odoi, Safari, Vargas en Wasilewski

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.