Opschorting van straf voor meesteressen na sm-sessie met fatale afloop

Opschorting van straf voor meesteressen na sm-sessie met fatale afloop

Foto: *

BRECHT - De correctionele rechtbank in Antwerpen heeft twee sm-meesteressen opschorting van straf gekregen in de zaak van de sm-sessie met fatale afloop voor de Britse miljonair Robin Mortimer (58).

De zakenman, die eigenaar van een raceteam was, had op 22 juni 2010 een bezoek gebracht aan de sm-studio van Ira v. D. (46) in Sint-Job-in-'t-Goor. De vrouw, die in het wereldje gekend is als Miss Lucrezia, en haar assistente Vicky H. (38), Juno voor de klanten, hadden Mortimer op eigen verzoek lachgas toegediend, terwijl hij gedeeltelijk vastgebonden was. Het gas veroorzaakte echter een zuurstoftekort, waardoor hij gestorven is.

Het openbaar ministerie vorderde voor Lucrezia dertig maanden cel en voor Juno één jaar. Ze hadden moeten weten dat het toedienen van lachgas fatale gevolgen kon hebben, maar hun advocaten betwistten dat en vroegen de vrijspraak.

De vrouwen werden wel schuldig bevonden, maar kregen opschorting van straf. Ze wisten volgens de rechtbank maar al te goed dat het toedienen van lachgas gevaarlijk was en mogelijk fatale gevolgen kon hebben.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio