Bijbelinstituut nieuwe stijl helemaal klaar

Bijbelinstituut nieuwe stijl helemaal klaar

Een van de gevels van ‘Wisteria'.

Heverlee -

De KU Leuven heeft meer dan 7 miljoen euro geïnvesteerd in de verbouwing en renovatie van het voormalige Protestantse Bijbelinstituut aan de Sint-Jansbergsesteenweg in Heverlee tot studentenresidentie. Het complex is nu helemaal klaar.

De studentenresidentie telt 99 kamers, 77 studio's, 15 appartementen en 10 gemeenschappelijke keukens en een polyvalente zaal.De KU Leuven heeft meer dan 7 miljoen euro geïnvesteerd in de verbouwing en renovatie van het voormalige Protestantse Bijbelinstituut aan de Sint-Jansbergsesteenweg in Heverlee tot studentenresidentie. De studentenresidentie telt 99 kamers, 77 studio's, 15 appartementen en 10 gemeenschappelijke keukens en een polyvalente zaal. De KU Leuven kocht het gebouw in 2008. De nieuwe residentie krijgt de naam Wisteria mee en wordt op 4 maart plechtig ingehuldigd.

De KU Leuven verhuurt in haar residenties in Leuven en Heverlee momenteel goed drieduizend kamers aan een lage huurprijs. Die wordt berekend op basis van het gezinsinkomen en het aantal personen ten laste van het gezinshoofd. Daarnaast zijn er nog ongeveer 15 residenties waar de prijzen van vastliggen. Wisteria is een residentie van de eerste categorie. Er kunnen zowel bachelor- en masterstudenten als doctoraatsstudenten terecht.

De afgelopen jaren nam de KU Leuven verschillende initiatieven om zelf residenties bij te bouwen. Dit is nodig wegens de forse toename de afgelopen jaren van het aantal studenten.

Begin 2012 werd met de stad Leuven een plan uitgedokterd om tegen 2015 3.500 nieuwe studentenkoten te bouwen. De toename is een gevolg van de verlenging van de duur van masteropleidingen, de verhoogde participatiegraad aan het hoger onderwijs, de toename van internationale studenten en de instroom uit andere hogescholen. De KU Leuven stelde toen op eigen terreinen alvast zelf 1.000 bijkomende kamers te willen realiseren.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio