Uitbaters Multatuli openen tweede zaak

Restaurant in gewezen brouwerij

Restaurant in gewezen brouwerij

David Claes, aan het gebouw dat straks De Stokerij wordt: ‘Het werd tijd voor een nieuwe uitdaging.' Foto: lva

GENT -

De broers David en Jan Claes van de populaire brasserie Multatuli openen eind maart hun tweede zaak. Ze kochten het pand op de hoek van de Tichelrei en de Grauwpoort, een voormalige brouwerij en jeneverstokerij.

‘Twintig jaar lang ben ik met mijn fietske langs dit gebouw gereden en het heeft altijd tot mijn verbeelding gesproken.' Het is duidelijk dat David Claes verliefd is op het gebouw dat hij samen met zijn broer Jan kocht en renoveerde. Brouwerij De Drie Sleutels dateert uit de zestiende eeuw. Nadien werd het Jeneverstokerij Louis De Schepper.

Schouw in eetzaal

De broers behielden zoveel mogelijk de oude elementen van het beschermde gebouw. Zo werd de grote schouw mooi verwerkt in de eetruimtes en behielden ze de originele plafonds en muren. Net als in Multatuli kozen ze voor een grote toegangspoort waarachter een glazen wand schuilt, afgewerkt met smeedijzer.

‘We startten met ons eethuis Multatuli, aan de Huidevetterskaai, vijf jaar geleden. De zaak draait goed en het werd tijd voor een nieuwe uitdaging', zegt Claes. ‘Jaren aan een stuk heb ik elke dag vijftien kilo stoverij gemaakt, dan krijg je wel eens zin in iets anders (lacht) . Toch zal je ook in De Stokerij dé klassiekers van de Multatuli - zoals stoverij, zalm of steak tartaar - kunnen krijgen. ‘Maar in De Stokerij zal je ook terechtkunnen voor voorgerechtjes en menu's.'

Eigen bier

De broers laten binnenkort ook hun eigen bier, Staminée, brouwen in Brasserie de la Senne. ‘Het worden een blond en een bruin biertje van zo'n zeven procent alcoholvolume en het zal enkel in De Stokerij en Multatuli verkrijgbaar zijn.'

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio