Brandweer voorkomt inferno bij laminaatbedrijf Corijn

Brandweer voorkomt inferno bij laminaatbedrijf Corijn

Het vuur was ontstaan in een afvalcontainer en veroorzaakte felle rook. Foto: jdv

Olsene / Deinze -

De brandweer van Deinze haastte zich gisterochtend naar laminaat- en parketverwerkend bedrijf Corijn in de Oudenaardestraat in Olsene, dichtbij de nieuwe brug over de spoorweg. Daar was brand uitgebroken in het magazijn en de stapelplaats.

De brandweermannen moesten een toegang kappen om in het bedrijf tot aan het vuur te geraken. Door hun efficiënt optreden konden ze verhinderen dat de opslagplaats in de vlammen opging. Er is wel veel rookschade en ook de bureauruimten zaten onder een dikke laag roet. Zowel de werkplaats als de opslagruimte van het bedrijf liggen in een dichtbebouwde woon- en bedrijfszone. Het snelle optreden van de brandweerlui heeft een drama kunnen voorkomen.

‘Vermoedelijk is de brand ontstaan omdat een aantal zaken in de afvalcontainer is beginnen smeulen en vuur heeft gevat', zegt brandweercommandant Serge Van der Ougstraete van Deinze. ‘Het onderzoek door de politie moet meer duidelijkheid brengen. Vast staat dat de vuurhaard is ontstaan in de hoek waar de container stond, naast de kantelpoort van het magazijn. Enkele stapels paletten laminaat die klaar stonden voor verzending zijn door de hitte eveneens aan het smeulen gegaan en hebben voor zeer zware rook veroorzaakt. Daardoor heeft een gebuur de brand opgemerkt en alarm geslagen.'

‘Omdat er niemand aanwezig was in het gebouw, hebben we eerst een gat gemaakt in de muur zodat we konden beginnen met blussen. De rook was verschrikkelijk. Had het vuur wat langer gewoed, dan waren de gevolgen veel groter geweest. In de buurt van de afvalcontainer staan immers tientallen plastic emmers gevuld met producten die gebruikt worden bij het plaatsen en renoveren van laminaat en parket. Die zijn meestal uiterst brandbaar.'

Het bedrijf ligt langs de zeer drukke gewestbaan die naar de E17 leidt. Heel wat kijklustigen verzamelden dan ook voor het gebouw. De politie leidde het verkeer rond via de pechstrook en het fietspad, zodat de hinder daar beperkt bleef en de brandweer de handen vrij had voor het bluswerk.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio