Florke (104) op weg om oudste Temsenaar te worden

Florke (104) op weg om oudste Temsenaar te worden

Florke Bogaerts verkeert nog in goede gezondheid. Foto: if

Temse -

Florke Bogaerts is op weg om de oudste inwoner van Temse te worden. Ze vierde in rustoord De Reiger haar 104de verjaardag.

De voorlopig oudste vrouw in de geschiedenis van Temse is Honorina Michiels. Zij stierf in 1996 op de leeftijd van 104 jaar en 39 dagen.

Florke Bogaerts verkeert nog altijd in uitstekende gezondheid. Ze heet eigenlijk Leontina. Toen ze zich op 13-jarige leeftijd bij spinnerij Dacca meldde voor werk, werd ze geweigerd omdat ze te jong was. Ze bood zich daarop aan onder de naam van haar twee jaar oudere, overleden zus Florentina en werd aangenomen.

Florentina (Florke) werd haar naam voor het leven.

Na 13 jaar Dacca werd ze hulp in het huishouden bij juwelier Blaton. In 1931 trouwde ze met Urbain Molinard, die in 1962 overleed. Hij was steenbewerker in de steenbakkerij van Steendorp. Ze kregen twee dochters: Christiane, die stierf in 1995, en Denise.

Deze laatste was één van de allereerste hostessen van Toerisme Temse. Na haar huwelijk vestigde zij zich in Australïe.

Florke trok zeven keer naar Australië, waarvan zes keer telkens voor twee jaar. Haar laatste verblijf dateert van 1999. Ze was toen 90.

Na verscheidene jaren in een serviceflat te hebben gewoond werd rustoord De Reiger haar nieuwe verblijfplaats.

Haar moeder, Mieke Poeck, overleed in 1979 op 97-jarige leeftijd. Bij haar overlijden was zij de oudste inwoner van Temse.

Op 7 april kan Florke Bogaerts de oudste Temsenaar ooit worden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio