Eerlijk zijn tegenover elkaar is geheim van albasten echtpaar

Raymond en Regina vieren 75ste huwelijksverjaardag

Raymond en Regina vieren 75ste huwelijksverjaardag

‘We hebben veel ruzie gemaakt in die 75 jaar maar we hebben ook altijd alles weer bijgelegd', vertelt Raymond.

Sint-Michiels -

Raymond Demeyere en Regina Cromheecke vierden zaterdag met familie en vrienden hun albasten huwelijksjubileum. Het koppel trad 75 jaar geleden in het huwelijk. Ze woonden in Ieper, Elverdinge, Kortrijk en Zwevegem.

In het personeelsrestaurant van het psychiatrisch ziekenhuis Onze-Lieve-Vrouw werd zaterdag het albasten huwelijksjubileum gevierd van Raymond Demeyere en Regina Cromheecke. Het echtpaar verblijft in het woonzorgcentrum Sint-Jozef in Sint-Michiels. De Brugse schepen Philip Pierins (SP.A) kwam het paar gelukwensen met zijn jubileum.

Raymond is 95 jaar, Regina 102 jaar. Op 24 februari 1938 traden ze in het huwelijk, dat is al 75 jaar geleden. ‘We hebben veel ruzie gemaakt in die 75 jaar maar we hebben ook altijd alles weer bijgelegd', vertelt Raymond.

‘Je mag zeker niet op elkaars fouten letten, je moet vertrouwen hebben in je partner en elkaar altijd de waarheid vertellen', zo klinkt de goede raad van de jubilaris.

‘Je moet alles altijd uitpraten als het nodig is. Ik ben er trots op dat ik 75 jaar gehuwd ben. Il faut le faire, zo veel zijn er niet in ons land die het zo lang uithouden', zegt Raymond Demeyere niet zonder trots.

Brief van leerlingen

Samen met zijn echtgenote Regina mocht hij zaterdag heel wat vrienden en familieleden verwelkomen, waaronder ere-gouverneur Paul Breyne (CD&V) die het echtpaar nog kent van toen ze in Ieper woonden.

‘We hebben alle genodigden gevraagd om geen persoonlijke geschenken mee te brengen maar een school in Tanzania te steunen', zegt de kwieke negentiger nog. ‘Het is onze derde gift al aan de school. Eerder hebben wij hen al geld geschonken toen we 70 jaar gehuwd waren en toen Regina honderd jaar werd. Voor ons jubileum hebben we nu een brief gekregen van de negentig leerlingen van de school. Op de foto's kunnen we ook de verschillende bouwfases in de school volgen', vertelt Raymond die zich altijd heeft ingezet heeft voor de samenleving.

De man was vele jaren voorzitter van Similes, de vereniging van familieleden van psychiatrische patiënten. Hij is nog altijd lid van de Papascouts in Ieper. Wat meer is: de jubilaris is de oudste nog levende scout van Ieper. Tot voor drie jaar ging Raymond nog mee op kamp en verrassingsweekend, waar hij telkens zijn kleurrijke levensverhalen uit de doeken deed.

Raymond Demeyere was al van in 1935 betrokken bij de Ieperse scouts, toen het nog allemaal Engelse kinderen waren die er school liepen in de Engelse school. De jeugdbeweging heette toen nog de First Ieper Saint-Georges en is later omgevormd tot de Vlaamse scouts.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio