Nstars brengen G-Baseball naar Vlaanderen

Nstars brengen G-Baseball naar Vlaanderen

De Nstars organiseerden een eerste initiatie G-Baseball. Foto: if

NEERPELT/PEER -

De Nstars zijn gestart met G-Baseball voor de leerlingen van Sint-Elisabeth. Hiermee organiseren de Nstars de eerste G-Baseball in Vlaanderen.

De Neerpeltse honkbalclub de Nstars zetten G-Baseball op de kaart in Vlaanderen. Onlangs werd een akkoord ondertekend met buitengewoon secundair onderwijs Sint-Elisabeth uit Peer. Deze week was de eerste initiatie voor de jongeren een feit. ‘G-Baseball initiatielessen zijn speciale lessen voor jongens en meisjes met een verstandelijke of lichamelijke beperking', zegt Martin Langezaal van de Nstars. ‘De Nstars werken drempelverlagend omdat we zelf naar de scholen toegaan met een G-Baseball Roadshow. We noemen het echter geen G-Baseball, want iedereen bij de Nstars speelt gewoon baseball. We passen enkel de spelvorm en sommige materialen aan naar gelang de omstandigheden en het niveau van de groep. Spelen we binnen dan gebruiken we bijvoorbeeld zachtere ballen. Buiten worden er zo echte honken neergelegd.'

De Nstars hebben speciaal hiervoor gloednieuwe materialen aangekocht, zoals grotere ballen en lichte zachte bats. ‘De jongens en meisjes van BuSo Sint-Elisabeth waren enorm enthousiast. Het niveau van de deelnemers was boven verwachting en de sfeer zat goed. De komende maanden volgen nog meer initiaties voor Sint-Elisabeth', zegt Martin Langezaal.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio