Man haalt uit met mes na discussie over reisweg

Middelkerke -

De 27-jarige Jim L. moet zich voor de rechter in Brugge verantwoorden voor poging tot doodslag.

Het openbaar ministerie eist drie jaar cel.

Op 9 november van vorig jaar keerde Jim L. samen met het slachtoffer Walter C. terug uit Limburg. Samen met nog enkele andere inzittenden reden ze naar de woning van de moeder van Jim L. in Middelkerke. Het slachtoffer zat op de achterbank en gaf instructies over de reisroute.

Er ontstond een hevige discussie over de te volgen weg, waarna het gezelschap even aan de kant ging staan.

Aangekomen in Middelkerke liep de discussie zwaar uit de hand. Jim L. liep de woning van zijn moeder binnen en keerde terug met een broodmes. Walter C. kreeg meerdere messteken in het gezicht. Zijn halsslagader werd daarbij net niet geraakt.

Jim L. werd opgepakt en zit nog altijd in voorhechtenis. Hij werd door de raadkamer doorverwezen voor opzettelijke slagen en verwondingen, maar de procureur wil daar nu poging tot doodslag van maken. ‘Het feit dat hij meerdere keren stak, bewijst de intentie om te doden.'

Jim L. ontkent dit met klem. ‘Hij wou hem helemaal niet doden', zegt zijn advocaat. ‘Hij is trouwens een brave jongen nu hij van de drugs en drank afblijft. Wij hopen op een straf met uitstel onder voorwaarden.' De zaak wordt op 25 maart voortgezet.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio