Anthony Vanden Borre maakte comeback voor Anderlecht

Gent -

Anthony Vanden Borre heeft maandag zijn comeback voor RSC Anderlecht gemaakt. De voormalige Rode Duivel speelde de eerste helft mee in de beloftenwedstrijd bij AA Gent, die met 0-3 gewonnen werd.

Ook Gohi Bi Cyriac en Matias Suarez, allebei net van een knieblessure hersteld, werden in het elftal verwacht. Omdat de wedstrijd op het synthetisch terrein van vierdeklasser Gent-Zeehaven werd gespeeld, werd met hen echter geen risico genomen. Normaliter maken ze woensdag wel hun wederoptreden in de oefenmatch tegen tweedeklasser Eendracht Aalst.

Mboyo en Kage komen supporteren

Het is moeilijk in te schatten hoever Vanden Borre van het eerste elftal van Anderlecht staat, maar hij werd gisteren voortdurend in de gaten gehouden door Geert Emmerechts, een van de assistenten van John van den Brom, en Koen Walravens, kinesist van het A-team. De rechtsachter kon overigens ook op de morele steun rekenen van zijn vrienden en AA Gent-spelers Hervé Kage en Ilombe Mboyo, die speciaal voor de comeback van hun boezemvriend naar de velden van Racing Gent-Zeehaven waren afgezakt.

Oudste op het veld

Vanden Borrre, die op Nahayo­ (28) van AA Gent na de oudste spelers tussen de lijnen was, werd zoals verwacht aan de rust gewisseld. De wedstrijd eindigde op 0-3, wat ook de ruststand was. Woensdag mag Vanden Borre al opnieuw aan de bak in de oefenwedstrijd met de beloften op het veld van Eendracht Aalst.

De 25-jarige Vanden Borre kreeg zijn opleiding bij Anderlecht en kwam er in 2003 als 16-jarige in de A-kern. In 2007 verkaste hij naar Fiorentina. Daarna verdedigde hij de kleuren van Genoa (2008-2009), Portsmouth (2009-2010) en Genk (2011-2012). Genk lichtte in 2012 de optie tot verlenging in zijn contract niet. Vanden Borre zat zonder ploeg, tot Anderlecht hem in januari een tweede kans gunde. Trainer John van den Brom hoopt Vanden Borre te kunnen gebruiken in de play-offs. Daarvoor moet de rechtsachter nu eerst wedstrijdritme opdoen bij de beloften.

Corrigeer