Oud-gouverneur André Denys hoopt op mirakel

Oud-gouverneur André Denys hoopt op mirakel

De chemokuur van André Denys slaat niet aan.

GENT -

Oud-gouverneur André ­Denys heeft via een twitter­bericht laten weten dat zijn chemokuur niet aanslaat. Hij kreeg in 2010 longvlieskanker en ging met de moed van een flandrien het gevecht aan.

‘Een mooie dag? Brief, geniet van je pensioen. Scan, chemo werkt niet. Rita (Denys' echtgenote, nvdr.) ontsteekt kaars in Sint-Baafs. Een mirakel, bestaat dat echt?' Zo luidt het twitterbericht dat André Denys gisteravond rondstuurde.

Eind januari nam Denys afscheid als gouverneur van Oost-Vlaanderen. Hij werd, na heel wat politieke heisa, opgevolgd door Jan Briers.

Denys nam zich voor eerst drie maanden te rusten in zijn pas gekochte appartement op de Zandberg in Gent. In een recent interview vertelde hij dat het met elke chemokuur weer gruwelijk stressen was en hij er tussen twee kuren door het beste van probeerde te maken.

In september 2010 was bij André Denys longvlieskanker vastgesteld. In Zwitserland werd bij hem een long weggehaald. Na een revalidatieperiode ging hij weer aan de slag.

Na de tweet van Denys verschenen meteen heel wat boodschappen van steun voor de oud-gouverneur, onder anderen van VRT-journaliste Linda De Win en Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten.

‘Weet dat heel wat mensen, al was het in gedachten, een kaars branden voor je', tweette Vlaams minister van Energie Freya Van den Bossche (SP.A). ‘Ik wens het je, dat mirakel.'

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio