Seks & Relaties

Zo maak je komaf met verlegenheid

Zo maak je komaf met verlegenheid

Foto: shutterstock

Werd je ooit gevraagd voor een date, maar was je te verlegen om erop in te gaan? Wij zetten enkele tips op een rij die je zullen helpen om die vervelende verlegenheid aan te pakken.

1. Begrijp je verlegenheid
Ga na wanneer je het meeste last hebt van dit gevoel. Ga op zoek naar situaties die je verlegenheid stimuleren en waar je dan bezorgd om bent. Heb je een heel laag zelfbeeld? Probeer die verlegenheid om te zetten in zelfbewustzijn.

2. Ga op zoek naar je sterke kanten
We bezitten allemaal unieke kwaliteiten en uiten ons op verschillende manieren. Ga op zoek naar iets waar je goed in bent en benadruk dat. Het zal je zelfvertrouwen en je ego een stevige boost geven.

3. Leer van jezelf te houden
Schrijf eens een liefdesbrief naar jezelf, doe dingen die je leuk vindt en verzorg je lichaam.

4. Schik je niet altijd naar de anderen

Weet dat het oké is om anders te zijn, je hoeft je niet altijd aan te passen aan de mensen in je omgeving. Zelfs wie uiterlijk zelfzeker lijkt ervaart vaak onzekerheid en voelt zich soms ongemakkelijk. Populair zijn zal je niet gelukkiger maken, het aanvaarden van je unieke kwaliteiten wel.

5. Focus op anderen
Leg niet altijd de nadruk op je eigen onwennigheid, maar luister naar wat andere mensen te vertellen hebben. Spoor hen aan om over zichzelf te praten, want ook door aandachtig te luisteren leer je veel bij over jezelf.

 

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees