Benny Reenaers legt functie voor drie maanden neer

Omstreden politiecommissaris Borgloon zet stap opzij

Omstreden politiecommissaris Borgloon zet stap opzij

Benny Reenaers: ‘Een aantal rotte appels blijven op post.'

BORGLOON -

Benny Reenaers, de felbekritiseerde korpschef van de politiezone Borgloon, wordt niet geschorst, maar zet drie maanden een stap opzij om de rust te laten weerkeren. Op een persconferentie dinsdagmiddag kondigde Els Robeyns, burgemeester van Wellen en voorzitter van het politiecollege, de maatregel aan.

Reenaers, die verdacht wordt van onregelmatigheden en problemen met de tuchthandhaving in het korps, wordt dan toch niet geschorst. ‘Onder lichte dwang heb ik beslist om maximaal drie maanden aan de kant te gaan staan', zegt Reenaers. ‘Dat moet diegenen die overnemen enige ademruimte geven om de rust te laten weerkeren. Ik betwijfel ten zeerste of dat zal lukken, aangezien er een aantal rotte appels op post blijven en daardoor de problemen niet opgelost raken.'

Reenaers stelt wel dat hij ook in de komende drie maanden ter beschikking blijft om op vraag van de dienstdoende korpschef taken uit te voeren waar nodig. Hij is vastberaden om vervolgens zijn functie opnieuw op te nemen.

Onderzoek naar gesjoemel

Reenaers zet een stapje opzij nadat het Tongerse parket een aantal onderzoeken opende naar poging tot oplichting, schriftvervalsing en gebruik van valse stukken. Het gaat over het opstellen van pv's en er zou met de grootste willekeur opgetreden zijn bij bijvoorbeeld aangiftes van verkeersongevallen van kennissen of vrienden.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio