Vakantie

Ikea en Marriott plannen hotel in België

Ikea en Marriott plannen hotel in België

Foto: *

De eigenaars van de Zweedse meubelwinkelketen Ikea en de Amerikaanse hotelketen Marriott richten samen Moxy Hotels op,een nieuw Europees hotelmerk. Dat heeft Marriott dinsdag bekendgemaakt. Ook in België is een Moxy hotel gepland.

De Moxy Hotels-keten moet binnen een periode van tien jaar 150 budgethotels tellen in Europa. Begin 2014 zal het eerste hotel de deuren openen in Milaan. Marriott gaat voor de nieuwe keten van driesterrenhotels in zee met Inter Hospitality, het nieuwe filiaal waar de Inter Ikea Groep, het moederbedrijf van IKEA, investeert in de hotelsector.

Vestigingen in tien landen

Inter Hospitality zal de promotor van het initiatief zijn en eveneens eigenaar van de eerste Moxy Hotels. Het Noorse bedrijf Nordic Hospitality zal de hotels in franchise uitbaten. Verschillende Scandinavische hotels van Marriott worden reeds door Nordic Hospitality uitgebaat.

Elk Moxy Hotel zal 150 tot 300 kamers tellen. Marriott en Inter Ikea Group willen vooral jonge reizigers aanspreken met de keten. Er zijn plannen voor Hotels in België, Italië, Duitsland, Oostenrijk, Finland, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Geen Ikea-meubels

Vorige zomer kondigde Inter Ikea Group in een Zweeds kranteninterview aan een miljard euro te willen investeren in de Europese hotelsector. De keten zal de hotels waarin het investeert, evenwel niet bemeubelen en hotels zullen ook niet het Ikea-merk gebruiken.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees