Playboy krijgt Hebreeuwse editie

In Israël is de eerste versie van Playboy in het Hebreeuws gelanceerd. Het mannenblad is al jaren beschikbaar in het land, maar in de nieuwe editie zullen ook Israëlische modellen staan.

Een Amerikaanse inwijkeling, Daniel Pomerantz, lanceerde de eerste lokale editie in het Hebreeuws van het populaire mannenmagazine.

Op de cover van de eerste druk staat de Israëlische realityster Natalie Dadon. Naast Israëlische modellen zullen er in de Hebreeuwse versie ook artikels van Israëlische schrijvers staan.

‘Ik ben trots dat Playboy Israël aan zijn missie begint om een belangrijke rol te spelen in het versterken van de vrijheid van meningsuiting, de vrijheid van keuze en de persvrijheid', zo citeert de Jeruzalem Post Playboybaas Hugh Hefner over de lancering.

Het is nog niet duidelijk hoe het blad door het publiek zal worden ontvangen in Israël. Blootbladen en video's zijn er vrij beschikbaar, maar niet met lokale modellen en niet in het Hebreeuws.

‘We hebben onze marktstudies gedaan en we kennen ons publiek', reageert Daniel Pomerantz in The Jerusalem Post. ‘We hebben gezien dat er veel interesse bestaat in dit magazine.'

Playboy wed in 1953 gelanceerd en de populariteit van het blad piekte in de jaren zeventig. Sinds de opkomst van het internet gaat de oplage in dalende lijn.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees